Afgelopen zaterdag stond voor de Flevo dames de thuiswedstrijd tegen DWK dames 2 op de planning. Uit hadden de dames 6-3 van DWK verloren, maar door de goede wedstrijduitslagen afgelopen twee weken hadden de dames weer frisse moed gekregen. De opdracht die ze van coach Hayo meekregen was: gewoon lekker spelen en werken voor elkaar.

Het eerste doelpunt viel in de eerste periode aan de kant van DWK. Nog dezelfde minuut reageerde Flevo hierop met een tegendoelpunt. Jill van der Glas schoot vanuit een vrije bal buiten de 5 de bal in het doel. Vervolgens scoorde DWK nog twee keer, waarvan één keer vanuit een man-meersituatie. Gelukkig wist Van der Glas nog twee keer te scoren vanuit een vrije bal buiten de 5, wat de eindstand van de eerste periode op 3-3 bracht.

De tweede periode begon met twee doelpunten voor Flevo. Het eerste werd wederom gescoord door Van der Glas op dezelfde manier. Het tweede doelpunt door een strafworp voor Flevo. Naomi Heimensen wist de bal netjes achter de keeper te plaatsen. Ook DWK scoorde nog een keer. Er volgde nog een man-meer voor Flevo, maar helaas wisten de dames hier niet uit te scoren.

De derde periode begon met een man-meer voor Flevo, welke ze helaas ook niet goed wisten te benutten. Na twee doelpunten aan de kant van DWK kreeg Flevo wederom een man-meer, maar ook deze werd niet goed uitgespeeld. Daarna viel er nog een doelpunt voor DWK, waar Flevo op reageerde met een tegendoelpunt van Van der Glas. De derde periode werd afgesloten met twee man-meersituaties, voor elke partij één, maar hier werd aan beide kanten niet uit gescoord.

De laatste periode maakte Heimensen de gelijkmaker voor Flevo vanuit een vrije bal buiten de 5. Daardoor stond het 7-7. Echter scoorden de bezoekers uit Barneveld ook nog een keer, waardoor Flevo nog een keer zou moeten scoren om het tot een gelijkstand te brengen. Dit deden de dames ook, maar helaas werd het doelpunt van Van der Glas afgekeurd. Hierdoor verloren de Flevo dames uiteindelijk net met 7-8.

Volgende week spelen de dames uit tegen Deltasteur dames 1 in Kampen.

Doelpunten Flevo : Jill van der Glas (5) en Naomi Heimensen (2)

Verslag: Leonie van Keulen