Na het succes van vorig jaar vindt er op woensdag 19 december ook weer in de Eben-Haëzerkerk een speciale dienst plaats met een Festival of Lessons and Carols. De aanvang is 18.30 uur.

Voor deze dienst is er een projectkoor is samengesteld uit het Amersfoortse Middelpuntkoor en Halleluja uit Nijkerkerveen, beide o.l.v. Theo Hoogenboom, samen met kinderkoor Gospelkidz uit Amersfoort, o.l.v. Esther Ocheng. Diverse gastzangers sluiten zich bij deze drie koren aan en vormen zo het projectkoor ‘Puer Natus Est’

Wat is het Festival of Lessons and Carols? 

 

Het Festival of Lessons and Carols is een uit Engeland afkomstige traditionele dienst in het kader van Kerstmis. De lessons zijn lezingen uit bekende bijbelgedeeltes en de carols zijn meestal bekende Engelse kerstliederen. U zult tijdens deze dienst echter ook liederen op Nederlandse, Duitse en Latijnse teksten te horen krijgen. Als rode draad loopt één lied voor samenzang van begin tot eind door de dienst. De overweging wordt altijd gehouden door iemand van de plaatselijke kerk. 

Het projectkoor ‘Puer Natus Est’ (een kind is ons geboren) staat onder leiding van de Amersfoortse dirigent Theo Hoogenboom, die al ruim 30 jaar dirigent is van vele koren. Vanaf 1999 komt hij jaarlijks in actie als dirigent van het projectkoor, wanneer de kerstdagen weer in zicht komen. De samenwerking met Gospelkidz o.l.v. Esther Ocheng is dit jaar nieuw.

Het projectkoor wordt begeleid door organist/pianist Sylvia Schijve, een fluitist en een aantal violisten. De meditatie wordt verzorgd door ds. Bartho Versteeg.

Mocht u verhinderd zijn op 19 december, dan kunt u deze speciale dienst ook meemaken op 22 december om 19.00 uur in St Josephkerk in Hooglanderveen of op 23 december om 16.00 uur de H. Familiekerk in Soest.

Het koor hoopt natuurlijk op een grote belangstelling voor deze mooie dienst. De toegang is alle keren gratis, wel is er een collecte voor de zending en ter bestrijding van de kosten is er na afloop een collecte bij de uitgang.