De lezingen van Theo Slijkerman over Nijkerk en de Zuiderzee (de watersnood van 1916, de Arkersluis en de Zuiderzeewerken) zijn een groot succes. De avond van half november was uitverkocht, en ook voor de lezing van 24 januari a.s. zijn alle kaartjes al verkocht. Daarom wordt er nog een extra kans geboden om deze interessante lezing bij te wonen op vrijdagavond 25 januari 2019. U kunt dan ook nog de expositie bekijken, die is verlengd t/m 26 januari.

Sinds 2016, na de expositie en lezing bij de herdenking van 100 jaar watersnood, is er nieuwe informatie boven water gekomen. In de presentatie over de overstroming komt dit ook aan bod. Het besluit tot afsluiting en inpoldering van de Zuiderzee werd genomen in 1918, nu ruim 100 jaar geleden. De afsluiting had direct gevolg voor de Arkerzeesluis. Via de historie van deze sluis neemt Slijkerman u mee naar de Zuiderzeewerken bij Nijkerk.  Zuidelijk Flevoland viel 50 jaar geleden droog. Hoe is dat werk bij Nijkerk uitgevoerd?

De lezing 25 januari begint om 19.30 uur (het museum is open vanaf 19.00 uur). Adres: Venestraat 16, Nijkerk. Toegang: € 5,– p.p. inclusief koffie. Kaartjes zijn te koop bij de balie van het museum of te reserveren via info@museumnijkerk.nl (maximaal 35 plaatsen).