Een dag niet geschilderd, is een dag niet geleefd!
Vanaf 14 februari exposeert Paul van Westing (1939, Putten) op afdeling 2 Oost in het  St. Jansdal ziekenhuis. Voor hem een bijzondere plek, omdat hij er meerdere malen als patiënt ‘te gast’ is geweest.

In zijn werkzame leven maakte hij een grote stap vanuit de houthandel naar een creatief beroep en werd fotograaf in Putten. Paul is gaan schilderen na een zware hersenbloeding in 2007, waardoor onder andere zijn mobiliteit en spraak is aangetast. In het schilderen vindt hij rust en de mogelijkheid zich te uiten. “Ik geniet ervan als anderen blij worden en hun sores vergeten bij het zien van mijn werk, al is het maar voor even”.  

Inspiratie voor zijn werk met acrylverf haalt hij uit de natuur, de schilderijen van Van Gogh, maar soms ook gewoon van een mooie foto uit de krant of tijdschrift. Een afwisselende collectie van figuratieve tot abstracte schilderijen zijn het kleurrijke resultaat. In de gangen van afdeling 2 Oost is 3 maanden lang het werk van Paul van Westing tussen 10-12 en 14-17 uur te bezichtigen en te koop.