Erik Kluinhaar (33) is, naast Suzanne Hermans, de nieuwe wijkagent in Hoevelaken. Hij volgt vanaf 30 januari Leon Roest op, die een jaar in Hoevelaken heeft gewerkt.  Erik neemt het oostelijke gedeelte van Hoevelaken voor zijn rekening, waarbij de Stoutenburgerlaan als grens dient, Suzanne het westelijke gedeelte. 

Erik Kluinhaar: “We hebben afgesproken om het voor een groot gedeelte ook samen te doen, als zij er niet is dan houd ik haar wijk in de gaten en andersom. Dan heb je ook een breder beeld van wat er speelt in de gemeenschap.” Hij is geboren en getogen in Zwolle en heeft na zijn middelbare schoolopleiding zes jaar bij defensie gewerkt. In die functie is hij in 2003 uitgezonden naar Bosnië, waar hij verbindingsmonteur was.

HENNEPTEELT 

Na zijn defensietijd is Kluinhaar gestart met de politieopleiding. “De opleiding heb ik in Apeldoorn gevolgd, mijn stages heb ik onder meer in Deventer en Raalte gelopen. Tijdens de opleiding, die in totaal drie jaar duurt, krijg je opdrachten mee en bent ook inzetbaar voor het werk zelf. Na mijn opleiding werd ik in Deventer gestationeerd. Daar had ik onder meer de horeca in mijn pakket zitten en was ook supporter begeleider bij Go Ahead Eagles, waarbij de harde kern in de gaten gehouden moest worden. Verder werd ik ingezet als jeugdagent en, last but not least, had ik als taak de hennepteelt terug te dringen, in welke hoedanigheid ik hier veel onderzoek naar gedaan heb en ook een aantal kwekerijen heb opgerold.”

UITDAGING

In 2015 is Erik geïnteresseerd geraakt in het wijkagentschap en is toen een wijkagent in Deventer (Zandweert) gaan ondersteunen. “Korte tijd later kwam er een oproep of ik in Raalte wilde werken. Daar kwam een wijk vrij, waaronder de dorpjes Heeten en Broekland. Omdat het daar vrij rustig was ben ik ook  ingezet in Heino. Toen ik op het intranet van de politie een oproep voor een wijkagent in het district Veluwe Vallei Noord zag, besloot ik om hierop te solliciteren aangezien ik het wel een uitdaging vond ergens anders wijkagent te worden. Korte tijd later hoorde ik dat ik in Hoevelaken aan de slag kon, samen met Suzanne Hermans.”

MOEILIJK 

“Wat mij tot nu toe opvalt is dat er goede initiatieven zijn in Hoevelaken zoals de whatsapp groepen, maar dat ook de meldingsbereidheid er niet altijd is. Ik denk dat de mensen het idee hebben dat de politie er niets mee doet of dat ze het moeilijk vinden om de mensen te bereiken. Ik hoop dat samen met Suzanne echt te verbeteren en zal proberen goed zichtbaar in het dorp te zijn. Het is natuurlijk jammer dat het bureau in Hoevelaken gesloten is, we moeten nu steeds heen en weer rijden tussen Hoevelaken en Nijkerk vanwege de nodige schriftelijke afhandelingen die gedaan moeten worden. Dat is lastig en tijdrovend.”

ZICHTBAAR 

Inbraken hebben qua impact de hoogste prioriteit. Daarom is heb belangrijk om bij verdachte situaties 112 te bellen. Als het kan wachten is het 0900 8844. We proberen zo veel mogelijk in de wijk te zijn, als het kan laten we op de vrijdagmarkt ons gezicht zien. Bij de brandweer staat ook een fiets van ons, het streven van mij is om daar gebruik van te maken, zodat ik ook opvallend in de wijk zichtbaar ben. Als de mensen aangifte willen doen dan kunnen de mensen een afspraak met ons maken via 0900-8844 of erik.kluinhaar@politie.nl.

Bron en Foto: Gerrit Steen – De Stad Nijkerk.
Het is NIET toegestaan om een kopie van dit verhaal op een andere website te plaatsen!