Veensche Boys heeft een zware nederlaag te verduren gekregen. Tegen FC Horst werd met liefst 1-4 verloren. Pas in de allerlaatste minuut kon Veensche Boys iets terugdoen met een goal van Yannick Bouw. Scherpenzeel mocht zich uitroepen tot kampioen van de Tweede Klasse G.

De negatieve teneur is nog altijd niet voorbij voor de blauwe helden uit Nijkerkerveen. Sinds het team van trainer Richard van Vliet de kans op de titel zag vervliegen, speelt het onder de maat. Dat wist het team vorige week nog redelijk te camoufleren dankzij een goal in de laatste minuten van Kevin Hols, maar zaterdag was er geen houden aan. FC Horst profiteerde optimaal van het grote foutencircus van Veensche Boys. De club uit Ermelo, die aanvankelijk ook geen bergen kon verzetten, werd in de tweede helft geen strobreed in de weg gelegd en legde doelman Wessel Kroon op de pijnbank. Die flow was in de eerste helft nog wel enigszins aanwezig. Veensche Boys leek aanvankelijk te scoren via Yannick Bouw, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Na ruim een half uur creeerde FC Horst haar eerste kans en het afstandschot van Ramazan ging er prompt in. Na rust was het invaller Kevin Hols die met een sliding de gelijkmaker op de schoen had, maar deze werd afgekeurd. In plaats daarvan vielen de goals aan de andere kant en die gingen erin als rijpe appelen. De frustraties bij Veensche Boys leken met de minuut toe te nemen. Een goal van Yannick Bouw, zijn dertigste van het seizoen, kon nog een klein beetje de pijn verzachten. Nog een meevaller: de nummer drie van de competitie, BlauwGeel, verloor ook. Volgende week is het Blauwgeel tegen Veensche Boys en de jongens uit Nijkerkerveen hebben slechts één punt nodig om hun tweede plek veilig te stellen.