De zaalvoetballers van Walk Inn Boys hebben woensdag de eerste overwinning van het geboekt geboekt. In sporthal Corlaer werd ZVV Ede met 3-2 verslagen. Nadat de seizoensstart met een 5-1 nederlaag tegen WSV 2 in de soep was gelopen en de vorige wedstrijd op het laatste moment werd afgezegd door Elsweide, was iedereen benieuwd hoe Walk Inn Boys ervoor stond.

In de eerste helft speelden de Nijkerkers prima en kwamen verdiend op een 2-0 voorsprong via Casper IJsbrandy en Matthijs de Greef. ZVV Ede kreeg ook kansen, maar Walk Inn Boys-doelman Jeroen van Beek toonde zijn klasse. Vanaf het begin van de tweede helft kreeg ZVV Ede de overhand en drukte Walk Inn Boys terug in de verdediging. Dit resulteerde snel in de 2-1. Het spel werd hierna grimmiger. ZVV Ede moest 2x met een man minder spelen en Walk Inn Boys profiteerde hier één keer van via Matthijs de Greef: 3-1.

Hierna kreeg Walk Inn Boys weer grip op ZVV Ede, dat met twee overwinningen uitstekend voor de dag komt als promovendus. In de slotfase speelden de Edenaren met een meevoetballende keeper en kwamen vlak voor tijd nog op 3-2, maar daar bleef het bij. Hierdoor boekte Walk Inn Boys de eerste overwinning en dat was vooral de verdienste van het hele team. Walk Inn Boys-speler Paul Prins kan voorlopig met de borst vooruit lopen: hij is ook nog de trainer-coach van ZVV Ede en zal bij de return in januari bij Ede op de bank zitten.

Verslag: John Vedder