De waterpolo afdeling van Flevo Nijkerk maakte tijdens de zomerstop enkele veranderingen door: er was de overgang naar het gloednieuwe Jaap van der Krol-bad, veranderingen in de teamindelingen en er was een nieuwe coach aan de kant van het bad.

Afgelopen zaterdag betrad dan ook een nieuw eerste herenteam het zwembad. Dit nieuwe team is een unificatie van de jonge herenspelers van Flevo, die voorheen verspreid waren over meerdere herenploegen. De sfeer voor aanvang was gespannen, omdat de spelers tot afgelopen zaterdag geen competitiewedstrijd samen hadden gespeeld. De vuurdoop was een wedstrijd tegen Heren 1 uit Losser. Coach Hayo-Patrick Angerman klaarde de spanning: het doel voor Flevo was om haar eigen positie en niveau binnen de ranglijst van het district te vinden.

In het eerste periode liepen beide clubs gelijk op: het openingsdoelpunt was voor de gasten uit de hoek van Overijssel. Kort tegen het einde van kwartiel één noteerde Thomas Tuenter de gelijkmaker, zijn eerste competitiepunt voor Flevo; tussenstand 1-1.

Na een minuut rust wist Thomas met een behendige beweging op de midvoor-positie een tweede punt op zijn naam te zetten. Losser reageerde een minuut later met een geplaatst schot in de verre hoek van het doel van Flevo. Zij waren zichtbaar verrast door de vechtlust van het Nijkerkse team, waarvan geen enkele speler de 25 jaar gepasseerd heeft. De verraste heren uit Losser lieten zich tweemaal 20 seconden wegsturen. Ruben van de Bor en Jelle Wiersma profiteerden van beide overalsituaties: na twee parten was de stand 4-2.

In de derde periode werd wederom geopend met een doelpunt voor Thomas. De midvoor, die vorig seizoen nog uitkwam voor de Duinkikkers uit Soest, deed ogenschijnlijk geen enkele moeite met het scoren van de 5-2. Losser scoorde hierop, gefrustreerd in de verwachting dat hun twee uur durende reis voor niets was, tweemaal bij Flevo. Mathijs Jut en Thomas Tuenter wilden hier niets van weten en maakten respectievelijk de 6-4 en de 7-4.

In het laatste kwart was consolidatie van punten de strategie. Dit stopte Flevo er niet van om nogmaals vijf keer de keeper van het gastteam te passeren. De mannen uit Losser gaven toe, zij scoorden er slechts twee: Eindstand 12-6 in het voordeel van Flevo.In de overgang naar de nieuwe competitie is veel veranderd bij Flevo. De strijdlust, saamhorigheid en de aanmoediging vanaf de tribune zijn echter als vanouds. Heren 1 gaat, dit in gedachten houdende, richting de volgende wedstrijd in Emmeloord.

Doelpunten: Thomas Tuenter (5), Ruben van de Bor (4), Jelle Wiersma (2), Mathijs Jut (1)