Vanmiddag een boeiende wedstrijd in Bennekom tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. De wedstrijd eindigde zoals hij begon, in een gelijkspel. Daarmee zal Bennekom het meest gelukkig mee zijn. Al was het in de slotfase zeker niet onverdiend.

NSC kreeg via Eyup Termelez de eerste kleine mogelijkheid, maar zijn schot werd geblokt. Na vijf minuten werd dezelfde Termelez onderuit gelopen en had een vrije trap moeten krijgen, de scheidsrechter oordeelde anders en uit de snelle counter schoot Bennekom voorlangs. Na een kwartier werd Dave knikker onderuit gelopen in het strafschopgebied en verdiende daarmee een penalty. Eyup Termelez ging achter de bal staan en schoot via de verkeerde kant van de paal naast. Dit was een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Na 20 minuten was het wel raak toen Yannick Cornelisz een vrije trap van 20 meter binnen schoot, al had hij daar wel wat geluk bij omdat de bal onderweg van richting werd veranderd. Beide ploegen kregen tot aan de rust een paar kansjes, maar gescoord werd er niet meer.

In de tweede helft liet Termelez het na een kwartier na om de 0-2 te maken na een afgemeten voorzet van Yordi Grovenstein. Bennekom nam wat meer het initiatief en kreeg zo nu en dan een paar mooie mogelijkheden, ware het niet dat ze vaak buitenspel stonden. Toch zag je halverwege de tweede helft dat Bennekom NSC meer naar achter drukte en ging jagen op de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd viel deze dan ook. Een prima voorzet kwam bij Fabian Mösle die in de verre hoek binnen schoot. Een klein slotoffensief van NSC bracht niet het gewenste resultaat al mocht Bennekom blij zijn dat ze met 11 man de wedstrijd uit mochten spelen en de scheidsrechter coulant was in een paar situaties, vooral de nummer 3 had zeker zijn tweede prent moeten krijgen. Uiteindelijk zullen beide ploegen tevreden zijn met een punt en blijven ze beiden ongeslagen na 9 wedstrijden.