Bron: Nijkerk Nu
Het Plein is zaterdag 30 juni vanaf 14:00 uur het toneel van de tiende editie van de Bende van Niekark. Maar er is meer, zoals een kraam van een gitaarbouwer, een vintage lp-verkoper en een barbier. Voor de de kleine muziekliefhebbers is er een springkussen.

De Muziekschool Band uit Nijkerk opent dit jaar het muziekfestival, daarna treedt het 75 leden tellende popkoor ‘S(w)ing your heart out’ op. Vervolgens speelt de Nijkerkse singer/songwriter Judy de Mots, om gevolgd te worden door de Harderwijkse pop/rock coverband No One Knows. Daarna is het podium er voor Just Us uit Hoevelaken. Die band spaalt een breed coverrepertoire. Uiteraard ontbreekt de Nijkerkse dialectrockband Ritn Ditn ook dit jaar niet en dat geldt ook voor Groove NRG met hun mix van pop- en rockmuziek en een vleugje soul. Als laatste band treedt op De Vliegende Hertjes uit de Flevopolder met wat zij zelf opschrijven als rock en lol.
Het geluid wordt verzorgd door Quality AV(van Ronald Guliker) en DJ Luuk zwerft met zijn muziek tussende optredens door en hij sluit de muzikale dag ook passend af.

Gratis

Het gratis muziekspektakel is een initiatief van de Stichting Plein Promotie Nijkerk (SPPN) en vrijwilligers van de Bende van Niekarkdium. Meer details staan op de facebookpagina van de Bende van Nijkark en www.bendevanniekark.nl.