Surf dames 1 heeft afgelopen zaterdag de stand recht aangedaan door als nummer laatste met 4-0 te verliezen van de nummer 1. Maar ondanks het verlies, heerste er tevredenheid doordat Hellas toch wel wat benauwde momenten kende.

De opdracht voor de dames was simpel: Er gaat worden verloren, maar de huid moet zo duur mogelijk verkocht worden! De eerste set begon Ringers met De Groot, Kas, van Ginkel, Albergati, van Daatselaar en Sinnema als basispelers en Pol als libero. In de eerste rally werd gelijk de toon gezet: Die rally duurde heel erg lang en was gelijk voor Surf. Surf kwam zelfs op een voorsprong met 16-14, maar daarna stelde Hellas orde op zaken door de service druk op te voeren. De Groot moest daardoor haar benen uit haar lijf rennen om nog wat van de passing te maken. Aanvalster Albergati probeerde nog te scoren met slimme en oplossende ballen, maar helaas was het niet voldoende om de voorsprong vast te houden. De set is met 25-19 verloren.

Hellas was gewaarschuwd! Dezelfde zes atleten startten weer in de tweede set. Hellas was echter niet onder de indruk geraakt en gingen door waar ze geƫindigd waren: Veel servicedruk waar Surf niet onderuit kon komen. De set werd ruim verloren met 25-14.

Ringers gooide vervolgens de opstelling van Surf helemaal om in een poging Hellas te ontregelen. Maar liefst vier frisse nieuwe spelers bestormden de arena: Kas op de spelverdelingspositie en Huurdeman, Olde Scheper en Overmars als aanvallers. Dat hielp: Surf steeg ver boven zichzelf uit en er werd fel gestreden om toch nog een punt mee naar huis te nemen. Het spel kenmerkte zich doordat Surf de afwisseling erin hield door snoeiharde smashes af te wisselen met lepe prikballetjes. Het publiek zag zelfs dat in bepaalde fases Surf een beter service op de mat neerlegde. Maar zoals een titelkandidaat betaamt, gaf Hellas geen ruimte voor een stuntje en werd er toch verloren met 25-20.

In de vierde set bleven dezelfde dames in het veld staan. Moegestreden kwam Surf al snel achter met 11-1 en kon dit niet meer ombuigen naar een spannende set.

Het goede nieuws is wel, dat Surf de moeilijkste tegenstanders nu gehad heeft. De rest van het seizoen kan dus volledig in het teken staan van lijfsbehoud!

Verslag en Foto: Alexander Gijsen