De politie heeft de dader van een babbeltruc opgepakt en de gestolen sieraden van een hoogbejaarde Nijkerkse weten te achterhalen. Dat meldt De Stad Nijkerk. Op de Beatrixstraat in Nijkerk deed een man deed zich voor als medewerker van Ziggo en kwam controleren of de bewoner niet te veel betaalde voor het abonnement. Nadat de man zich naar binnen had gepraat, begon hij over nieuwe briefjes van 50 euro. De oude zouden namelijk niet meer te gebruiken zijn. Toen de bewoner het geld was gaan halen om dit te controleren, heeft de man kans gezien om het geld en de sieraden te stelen. De bewoner, een vrouw op hoge leeftijd begreep dat zij slachtoffer was geworden van een babbeltruc en heeft de politie gebeld.

,,De politie heeft direct een onderzoek ingesteld en dit resulteerde erin dat de sieraden van de vrouw bij een juwelier in Amsterdam zijn teruggevonden. Ook kon de politie een verdachte aanhouden en zijn auto in beslag nemen met als doel om het slachtoffer schadeloos te kunnen stellen.”

De verdachte is voorgeleid bij de rechter commissaris in Arnhem en deze heeft bevolen dat deze in ieder geval nog veertien dagen vast blijft zitten zodat de politie nader onderzoek kan doen.