Op maandag 1 oktober 2018 om 11.00 uur start Oefentherapie Cesar Hoevelaken, in samenwerking met Sigma Nijkerk, de cursus valpreventie in de Kopperhof/Stoutenborgh, Sportweg 25 in Hoevelaken. De cursus bestaat uit 10 lessen voor 70 euro. De cursus wordt gegeven door 2 oefentherapeuten Cesar / Docenten Scholing in Balans. 

 

Tijdens de cursus wordt u bewust gemaakt hoe u VALLEN kunt VOORKOMEN.

U krijgt praktische tips om risico’s op vallen te verminderen. Naast het informatieve deel gaat u ook bewegen waardoor u uw spieren versterkt, gewrichten en spieren soepeler maakt, uw evenwicht en conditie verbetert en kunt behouden. Dit maakt de kans op vallen kleiner en kunt u problemen voorkomen.

Er zijn steeds meer ouderen die vallen en bijna de helft van de ongelukken gaat gepaard met lichamelijk letsel. Het kan zijn dat deze informatie u angst aanjaagt en dat u daardoor niet meer naar buiten durft. Dat is  niet de oplossing, want de meeste valincidenten vinden thuis plaats en de kans op vallen wordt groter indien u uw lichamelijke activiteit beperkt.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@sigma-nijkerk.nl. Voor meer informatie over deze cursus kunt u contact opnemen met Ilse Ypma op telefoonnummer 033-2474830.