In de bergen van Pakistan, niet ver van Afghanistan, staat het “Christian Hospital Tank”. In dit islamitische land heeft het ziekenhuis al jaren een goede naam in de wijde omgeving. Daarom wordt dit ziekenhuis, ondanks de christelijke identiteit, gedoogd door de autoriteiten. Het ziekenhuis is sterk afhankelijk van donaties uit het buitenland. Het meeste geld wordt besteed aan de medische en verpleegkundige zorg. Daardoor blijven andere doelen, zoals onderhoud, achter.

Begin 2019 gaat Martin van Veen zich juist voor dit onderhoud inzetten. Hij gaat dit doen door o.a. reparaties uit te voeren, een onderwijslokaal af te bouwen en instructies te geven aan het personeel. Bij zijn vertrek wil hij het ziekenhuis achterlaten met goed technisch materiaal voor de toekomst. Aan het ziekenhuis is gevraagd wat er nodig is. Dit varieert van schroevendraaiers en elektrisch handgereedschap tot een spanningsstabilisator voor het ziekenhuis. Om dit financieel voor elkaar te krijgen wordt er o.a. een benefietavond georganiseerd. De volledige opbrengst wordt aan de aanschaf van technisch materiaal besteed. De reis en het verblijf betaalt Martin zelf.

De benefietavond wordt op 25 januari in Nijkerkerveen gehouden. Het belooft een muzikale avond te worden met bijdragen van Gino Kalkman op de piano, zangeres Esther Mijnheer, interkerkelijk jongerenkoor “Testify” en de band “Wakin’” . Verder zal de avond gevuld worden met samenzang en een veiling. Hierbij zullen diverse items, variërend van een heerlijke appeltaart tot een verblijf in een luxueus chalet op Ameland, geveild worden.

De avond begint op 25 januari om 19.30 uur en wordt gehouden in de Gereformeerde Kerk Nijkerkerveen, Vrouwenweg 1.

De actie wordt ondersteund door de stichting “Interserve” (www.interserve.nl ). Giften voor deze actie kunnen ook worden overgemaakt op rekeningnummer NL94INGB0001942305 t.n.v. van “Interserve” onder vermelding van “gereedschap voor ziekenhuis Tank”.