Door een vroeg doelpunt van Selina Duijst heeft Sparta Nijkerk VR1 op bezoek bij DSV’61 in Doornspijk de volle buit mee terug genomen naar Nijkerk. Vanaf de aftrap nam Sparta het initiatief in handen en dit resulteerde al in de 7e minuut tot een doelpunt. Cynthia van den Bor nam een corner, Demi van den Brink schermde de keepster af en Selina Duijst kon bij de 2e paal binnen werken.

Een lekker begin, dat al snel gevolgd werd door een schot op de lat van Demi van den Brink. DSV’61 was gewaarschuwd, toch kwam het er af en toe ook even uit met een paar kleine kansjes. Maar de organisatie stond uitstekend bij Sparta Nijkerk en vlak voor rust kreeg het nog een goede mogelijkheid toen Eline Tingen los leek te komen van haar tegenstandster om vrij op het doel af te kunnen gaan. Ze werd echter ten koste van een gele kaart neergelegd en zo werd de kleedkamer opgezocht met een 0-1 ruststand.

Met een drietal wissels in de rust probeerde Sparta Nijkerk de voorsprong uit te bouwen om rust te creëren. Er waren kansen genoeg, maar helaas ontbrak het aan nauwkeurigheid in de afronding.

Ondanks dat DSV’61 geen echte kansen kreeg, bleef het tot de laatste minuut spannend. Met name de nr.10 van DSV’61 loerde op een afstandsschot met haar sterke linkerbeen, maar de Spartanen speelden gedisciplineerd en sneden bijna alle passes naar haar af.

Het eindsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter gaf opluchting, maar ook de wetenschap dat Sparta Nijkerk het zichzelf lastig had gemaakt door de wedstrijd niet eerder in het slot te gooien.

Na de uitwedstrijd tegen ’t Harde opnieuw een mooie teamprestatie, waarbij vooral opviel dat de jongere speelsters zich steeds meer gaan profileren en het team in de breedte sterker maken.

Volgende week zaterdag 24 februari alweer een uitwedstrijd, dit keer tegen Hierden VR1.

Verslag: Hans Stam