NSC won maandag de belangrijke wedstrijd tegen AZSV met 2-3 waarin alleen de winst telde om zicht te blijven houden op direct lijfsbehoud. NSC was er op gebrand om een goed resultaat te behalen en begon fel aan de wedstrijd. Toch moest het na een klein kwartier spelen de eerste tegentreffer al incasseren. Sven Spekking draaide zich makkelijk bij Vanderlyde vandaan en schoot beheerst binnen. NSC ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker en scoorde deze zeven minuten later uit een vrije trap van Vanderlyde die de bal mooi om de muur krulde. Waar het zaterdag aan ontbrak tegen Urk was tegen AZSV wel goed te zien en dat was strijd.

Tom de Ridder speelde vandaag weer een goede partij en was betrokken bij de 1-2. Een goede voorzet van De Ridder kwam uiteindelijk bij Rinke Rozema terecht die de bal met een volley binnen schoot. AZSV probeerde om de gelijkmaker te maken, maar het was NSC die de marge groter had moeten maken. Eyup Termelez die vanmiddag gevaarlijk was werd in de 16 onderuit gehaald en verdiende vijf minuten voor de rust een penalty. Termelez ging zelf achter de bal staan en schoot de bal te slap waardoor de keeper redding kon brengen.

Na de rust hetzelfde beeld met een bovenliggend NSC. Een mooie aanval over meerdere schijven kwam bij De Ridder terecht die de bal panklaar legde voor David van de Groep die de 1-3 binnen schoot. AZSV was soms ook gevaarlijk en kwam vijf minuten later weer terug in de wedstrijd. Een voorzet werd niet goed verwerkt bij NSC en Maurice Bartelds scoorde de 2-3. Je zou denken dat het nog spannend zou gaan worden, maar NSC heeft daarna niks meer weggeven en won verdiend van AZSV.