Waar het de laatste jaren vaak in de 2e competitiewedstrijd mis ging, heeft het eerste vrouwenteam van Sparta Nijkerk nu wel de volle buit binnen weten te halen. DSV’61 VR1 werd met 2-1 verslagen. Gezien de kwaliteiten van de tegenstander kan dit wel eens een heel belangrijke driepunter zijn.

De wedstrijd begon met een primeur; Mirthe Kisjes van de MO11-1 was de allereerste Leeuwin van de Week in de geschiedenis van Sparta Nijkerk en mocht de aftrap nemen. Vol overtuiging rende ze op het doel van DSV’61 af en scoorde met een diagonaal schot de openingstreffer. Helaas telde deze nog niet voor het scorebord en moesten de speelsters van Sparta Nijkerk dus zelf op zoek naar het eerste doelpunt.

Met de wind in de rug werd DSV’61 onder druk gezet en kwamen er al snel hele goede kansen. Omdat deze niet werden benut, maakten de Spartanen het zichzelf onnodig moeilijk. Het spel was niet zo goed als de afgelopen weken, er was te weinig agressie en de bal werd veel te snel weer ingeleverd of te snel de diepte ingestuurd, wat met deze wind niet verstandig was. DSV’61 kwam steeds beter in de wedstrijd en bleek een goed voetballende tegenstander te zijn, die wel over de juiste felheid beschikte, waardoor ze vaak net een stapje eerder bij de bal waren. Dit leidde tot een goede kans, maar deze werd onschadelijk gemaakt door Sparta keepster Malissa Beker. Niet veel later werd Elvira Dokter aan de andere kant van het veld lichtjes aangetikt, met als gevolg een vrije trap op de rand van de 16 meter.  Een buitenkansje die door haarzelf werd benut met een hard schot dwars door de muur. De 1-0 was niet onverdiend, maar gaf nog geen veilig gevoel voor de 2e helft.

Na rust was DSV’61 voetballend de iets betere partij, maar kwam Sparta Nijkerk toch op 2-0, toen Elvira Dokter een corner van Demi van den Brink binnen wist te koppen. DSV’61 ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Het was met name gevaarlijk met een aantal corners die vlak voor het doel langs gingen, maar scoorde uit een vrije trap van 25 meter  die met wind mee over de Sparta keepster in het doel belandde. Met een paar tactische wissels kreeg Sparta Nijkerk de laatste 20 minuten weer wat meer controle over de wedstrijd en kon zo de overwinning over de streep trekken.

DSV’61 zal ongetwijfeld bovenin mee gaan draaien dit seizoen en daarom is deze overwinning, ondanks het mindere spel, een hele fijne. De ongeslagen status blijft behouden, er kan deze week weer volop gewerkt worden aan het verbeteren van het spel en zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Prins Bernhard VR1, om 10:30 uur in Uddel.

Verslag: Hans Stam