NSC heeft vanmiddag hele belangrijke punten gepakt door met 2-1 te winnen van Zuidvogels. De wedstrijd begon heel rommelig en Zuidvogels ging daar in de beginfase het beste mee om door NSC terug te drukken op eigen helft. Naarmate de wedstrijd vorderde werd NSC beter en kwam het op een 1-0 voorsprong toen een prima actie van Yordi Grovenstein bij Yannick Cornelisz kwam die prima binnen schoot. Er ontspon een duel met kansen voor beide goals. Zuidvogels was dichtbij de gelijkmaker, maar redde Ranzijn vanaf de doellijn en NSC kreeg kansen via Cornelisz en Wallet.

In de tweede helft hetzelfde beeld, NSC kreeg kansen op de 2-0 en Zuidvogels probeerde ook af en toe het doel van NSC te vinden. In de 70ste minuut een mooi moment toen Bas Ent na anderhalf jaar blessureleed in het veld kwam. Mede dankzij Bas kwam de 2-0 op het scorebord toen een pass bij Grovenstein kwam en deze beheerst scoorde. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar in de laatste minuut kwam Zuidvogels toch nog terug tot 2-1. Na 96 minuten floot de scheidsrechter af en was de ontlading groot bij NSC.

Foto’s: Aalt Guliker