Kerst en Oud & Nieuw liggen nog maar net achter ons en het nieuwe jaar is nog kakelvers! Voor velen is het gewone leven weer begonnen. Bach Consort Nijkerk geeft op zaterdag 26 januari om 16:15 uur in de RK St. Catharinakerk weer een prachtig gevarieerd concert om de drukte van alledag nog even voor u uit te kunnen schuiven.

Het koor zingt onder meer het prachtige a capella werk ‘Let my love be heard’ van componist Jake Runestad (1986), wat beslist een onvergetelijke indruk op u zal maken. Natuurlijk staan ook nu werken van Bach centraal tijdens dit concert. De cantate ‘Alles nur nach Gottes willen’ BWV 72 staat onder meer op het programma. Een cantate die Bach schreef voor de derde zondag na Epifanie. De tekst volgt de voet van Matteüs 8: 1-13, waarbij het gaat over Gods almacht en het menselijk godsvertrouwen.  Tijdens het instrumentale gedeelte van het concert, luistert u naar ‘Hypocondrie a 7 Concertanti’ van de componist J.D. Zelenka.

Een ander werk van Bach op het programma is de ‘Mass in G’ van J.S. Bach, een werk van om en nabij een half uur met daarin een grote rol voor orkest, koor en solisten. Missen werden onder meer geschreven voor de omlijsting van erediensten. De solisten zijn; Mónica Monteiro (sopraan), Rosanne van Sandwijk (mezzosopraan), Falco van Loon (tenor) en Pieter Hendriks (bas). 

Het concert is vrij toegankelijk. Na afloop is er een collecte bij de uitgang en wordt u op het plein voor de kerk een (warm) drankje aangeboden om elkaar en de musici te ontmoeten. Bach Consort Nijkerk ziet u graag op zaterdag 26 januari om 16:15 uur in de RK St. Catharinakerk aan de Holkerstraat 36. Voor meer informatie kijkt u op: www.bachconsortnijkerk.nl