39eeditie wordt gehouden van 29 mei t/m 1 juni
Binnenkort gaat de Avondvierdaagse in Hoevelaken voor de 39ekeer van start. Van dinsdag 29 mei tot en met vrijdag 1 juni zal een groot aantal wandelaars op pad gaan voor een mooie wandeltocht van vier achtereenvolgende avonden door Hoevelaken en haar omgeving.

De inschrijving voor deelname aan de Avondvierdaagse is mogelijk op vrijdag 25 mei van 19.00 tot 20.30 uur in Dorpshuis De Stuw, De Brink 10a, 3871 AM Hoevelaken. De kosten voor deelname aan de Avondvierdaagse bedragen per persoon Є 5,00 (inclusief herinnering). Inschrijven op de eerste loopavond kan helaas niet. Houders van wandelboekjes worden vriendelijk verzocht deze op de eerste wandelavond in te leveren op het startbureau bij Angie Methorst.

Kleinhoven

Net zoals voorgaande jaren begint de Avondvierdaagse ook nu op dinsdag! De start van de Vierdaagse is bij sportcomplex Kleinhoven, vanaf het voetbalveld van SC Hoevelaken. Er zijn drie verschillende afstandsroutes uitgezet (5, 10, 15 km). Gezien het lage aantal deelnemers aan de 15 km routes, gekoppeld aan de tijd die het tot zijn beslag neemt om de richtingspijlen op te halen en de volgende dag weer op te halen is besloten om met ingang van 2018 de 15 km routes niet meer uit te pijlen via de bekende pijltjes. Een uitvoerige route beschrijving alsmede een plattegrond is beschikbaar via de website. Bovendien liggen bij het Startbureau reeds geprinte exemplaren per dag voor u klaar om mee te nemen.

Intocht

Bert v/d Bunt, voorzitter van de Avondvierdaagse: “We hebben voor de feestelijke intocht op vrijdagavond Door Wilskracht Sterk uit Achterveld gecontracteerd. De intocht op de vrijdagavond wordt weer gestart vanaf het Euretco-terrein op de Koninginneweg. Wij zijn zeer verheugd dat Euretco haar faciliteiten wederom beschikbaar heeft gesteld aan de Avondvierdaagse. Met fanfaremuziek, applaus, bloemen, snoep en cadeaus zullen de wandelaars in één lang lint feestelijk over de Wiekslag en de Brink worden geleid.”

Starttijden

“De starttijden vanaf sportcomplex Kleinhoven zijn als volgt: de 15 km start om 18.15 uur, de 10 km om 18.30 uur en de 5 km om 18.45. Net zoals voorgaande jaren zal ook de EHBO Hoevelaken aanwezig zijn om mensen te helpen die blessures op (dreigen te) lopen tijdens de Avondvierdaagse. De EHBO-ers zijn mobiel en zullen tijdens de Avondvierdaagse langs de verschillende routes rondrijden om mensen te helpen.”

Verkeersregelaars

Cees Beijer, verantwoordelijk voor inzet van 30verkeersregelaars: “Om alles goed te laten verlopen willen we graag dat deelnemers en belangstellenden via de hoofdingang van het sportcomplex binnen komen. De wandelaars vertrekken vervolgens via de zij ingang aan de Grasmaat. Geen fietsen op het Kerkepad parkeren maar op de parkeerplaats bij de hoofdingang. Tevens raden wij af om met de auto naar het startpunt te komen, fietsers hebben voorrang! Weggebruikers worden dringend verzocht rekening te houden met de Avondvierdaagse en hun rijgedrag daar op aan te passen. Liever een paar minuten later op de plaats van bestemming dan door een onbezonnen actie onnoemelijk leed te veroorzaken.” Alle routebeschrijvingen, parkeerinformatie e.a. gegevens zijn te vinden op de website van de Avondvierdaagse: www.avondvierdaagsehoevelaken.nl

Tekst en Foto: Gerrit Steen