Er leek vorige week een wederopstanding in wording na de winstpartij van Veensche Boys tegen CJVV. Na een 2-1 verlies bij FC De Bilt lijkt de ploeg uit Nijkerkerveen terug bij af. De eerste helft was nog wel om aan te zien, maar na rust leek Veensche Boys helemaal van de leg. Een doelpunt van FC De Bilt, in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd, luidde het deficit in van het team.

Over het algemeen genomen was het geen hoogstaande wedstrijd te noemen. De scherpte ontbrak bij beide teams en het moet gezegd dat Veensche Boys aanvankelijk het betere van het spel had. De achterhoede van FC De Bilt bestond uit slechts drie man en dat nodigde Veensche Boys uit om hen een paar keer flink op de korrel te nemen. Vooral Jan Struijk was een plaaggeest voor de mannen van FC De Bilt en dolde hen dat het een lieve lust was. Maar het resulteerde in slechts één goal van Jan Struijk. Hij werd door Alwin van Domselaar naar voren gedirigeerd met de bal en Jan kon van dertig meter afstand vrij doorlopen en omliep de keeper met het grootste gemak: 1-0 in de negentiende minuut.

De overige voorzetten van Jan Struijk en Stefan Fredriksen wisten slechts mondjesmaat op de plaats van bestemming aan te komen. Na rust stond er bij de tegenstander een meer zelfverzekerd team op het veld. Dat leidde tot meer druk op de goal van Veensche Boys. Na vier minuten had dit al resultaat. Sander van de Berg scoorde uit een onbewaakt ogenblik. Veensche Boys rechtte de schouders, maar kon daarna slechts sporadisch uitbreken. Jan Struijk werd in tegenstelling tot de eerste helft bijna helemaal niet meer bereikt. Dat was reden voor trainer Van Vliet om de voorhoedespelers Yannick Bouw en Danny Brouwer te wisselen. Ook Bas van de Grootevheen beleefde geen al te gelukkige middag en moest tevens plaatsmaken voor nieuw bloed. Het leidde slechts tot één grote kans van Kevin Hols, die de bal in de handen schoot van de keeper van FC De Bilt. Een minuut voor het reguliere eindsignaal werd het pleit alsnog beslist door opnieuw een goal van Sander van de Berg van FC De Bilt. In blessuretijd lukte het Veensche Boys niet meer om het verschil om te buigen.veensche-boys-de-bilt-15-10-mercera-kilian veensche-boys-de-bilt-15-10-stefan veensche-boys-de-bilt-15-10-struijk-1 veensche-boys-de-bilt-15-10-struijk-hols veensche-boys-de-bilt-15-10-yannick-2 veensche-boys-de-bilt-15-10-yannick