Theater Stroud in Putten heeft wederom een succesvol Adopteer een voorstelling-project afgerond met leerlingen van 4 Havo van het Corlaer College. De voorstelling van Nabil Aoulad Ayad werd ondersteund door de leerlingen en afgesloten met een collegetour waarbij de leerlingen de cabaretier het hemd van het lijf mochten vragen.

Maranke Pater – De Stad Nijkerk

Nabil Aoulad Ayad is een opkomend cabaretier die met ‘Monopoly’ zijn tweede cabaretvoorstelling naar het Puttense theater bracht. Door het uitvallen van het duo Speelman & Speelman moest het theater op zoek naar een vervanger die ook nog eens met de leerlingen aan de slag wilde. Rosemarie Landman, programmeur van het theater: ,,We waren zo blij dat Nabil wilde invallen.”

COLLEGETOUR

Leerlingen wilden van alles weten over zijn leven als cabaretier, zoals zijn grote voorbeelden in het vak. ,,Toen ik voor het eerst Hans Teeuwen op televisie zag, dacht ik: dat wil ik ook. Hij maakt cabaret tegen de regels in. Ik heb gemerkt dat je in een voorstelling alles kunt stoppen wat je zelf wilt.” Ook vroegen ze om tips om door te breken op het podium. ,,Als je echt wilt moet je alles geven. Veel mensen haken af na een maand of zes, als ze geen succes hebben.” Ook waren ze geïnteresseerd in welk moment Aoulad Ayad zag als doorbraak in de theaterwereld. Aoulad Ayad: ,,Ik denk dat dat moment komt als ik in een uitverkocht Carré sta.”

‘GOED HUN BEST GEDAAN’

Aoulad Ayad was na de collegetour erg te spreken over de inzet van de leerlingen van het Corlaer College. ,,Ik hoorde al hele goede dingen over Adopteer een voorstelling van collega-cabaretiers als Javier Guzman. Je merkt dat leerlingen van een CKV klas een cabaretvoorstelling vaak saai vinden, maar door een voorstelling te adopteren worden ze enthousiast, zeker als ze bij alle facetten worden betrokken.” De leerlingen hebben hem vanaf het moment dat hij binnen kwam begeleid. ,,Ik werd meegenomen naar mijn kleedkamer waar zelfs nootjes en water klaar stonden, dus ze hadden erg goed hun best gedaan. Ze hebben mij zelfs onderdeel gemaakt van de vlogs die de leerlingen hebben gemaakt in het kader van het project.”

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl.
Foto: Maranke Pater