De aanvangstijd van de samenzangavond die vrijdag 12 oktober plaatsvindt in de Grote Kerk van Nijkerk is gewijzigd in 20.00 uur (was 19.30 uur). Dit in verband met een condoleance op dezelfde avond waar mogelijk veel bezoekers ook naartoe willen. Nu krijgt iedereen de kans om naar beide gelegenheden te gaan. Zegt u het voor? Ook aan hen die niet via online middelen te bereiken zijn!

Samen ‘het dak eraf zingen’ met bekende Psalmen, gezangen en geestelijke liederen: op vrijdag 12 oktober is er in de Grote Kerk van Nijkerk een gratis toegankelijke samenzangavond ten behoeve van de restauratie van het kerkdak. Bijzonder is de medewerking van het Urker Mannenkwartet onder leiding van Gerwin van der Plaats.

Zang en muziek

De avond staat in het teken van samen zingen en luisteren naar de Urker zangers en andere musici. Herman Reijers en Erik Simon bespelen het Van Deventer-orgel, omlijst door koperblazers Mattijs Blankesteijn en Marissa Simon. Wilma Gardebroek en Diederik Blankesteijn laten de klanken van panfluit en vleugel horen. In alle Psalmen, gezangen en liederen komen thema’s langs die helemaal passen bij de Grote Kerk, waar al honderden jaren mensen samenkomen om hun geloof te beleven.

Restauratie

‘Het dak eraf zingen’ is een uitspraak met een knipoog. Het trekt een lijn naar het doel van de avond. Want om het kerkgebouw voor komende generaties in goede conditie te behouden is dit jaar gestart met een grote restauratie van het kerkdak. Tijdens de samenzangavond hoort en leest u hier meer over. Ook is er een collecte voor deze restauratie. De hervormde gemeente moet namelijk zo’n € 80.000,- opbrengen uit fondsenwerving en acties. Behalve bijdragen aan de collecte kan iedereen ook nieuwe leien sponsoren en deze voorzien van een naam, wens of boodschap die circa 75 jaar op het kerkdak verborgen blijft.