De Vrije Universiteit Nijkerk organiseert voor het eerst in haar bestaan twee heuse concerten. Tijdens het samenstellen van het programma voor 2018-2019 raakte de VUN in gesprek met de heer Piet Philipse over het verzorgen van twee muzieklezingen over de Johannes Passion en de Messiah. Het enthousiasme van beide partijen om dit te gaan doen leidde uiteindelijk niet alleen tot 2 muzieklezingen, maar ook tot de mogelijkheid om tegen een zeer betaalbare prijs (slechts € 27,50 per kaartje per concert) deze muziekstukken in Nijkerk ten gehore te gaan brengen.

De Messiah
Op 7 december 2018 kunt u in de Kruiskerk in Nijkerk een uitvoering van de Messiah van Händel gaan beluisteren.

Inloop vanaf 18.45 uur, aanvang van het concert is om 19.30 uur.

De uitvoering is in handen van het voice ensemble Voices, het Wilhelminaconsort (bestaande uit musici van het Radio Filharmonisch Orkest) , Kitty de Geus (sopraan) , Elsbeth Gerritsen (alt), Alan Belk (tenor) en Palle Fuhr Jørgensen (bas) o.l.v. dirigent Piet Philipse.

Naast dat u dit bekende muziekwerk van Händel kunt beluisteren, ontvangt u tevens een programmaboekje. Hierin vindt u luistertips en achtergrondinformatie over de Messiah.  Hierdoor luistert u met andere oren naar de uitvoering.

Nog geen kaartje?
Er zijn nog kaarten beschikbaar.  Zeker zijn van een kaartje? Bestel deze dan vooraf via: www.vu-nijkerk.nl

Kaartjes kunnen ook aan de deur van de Kruiskerk gekocht worden (voorkeur betaling per pin, indien u contant wenst te betalen dan graag gepast).