Deze dag was het tweede grote toernooi waar de wedstrijd judoka’s van Judostichting Nijkerk aanwezig waren. Na een voorzichtige start van het seizoen zijn de judoka’s op dit toernooi vol op stoom. Judo zit in de lift en trekt steeds meer mooi talent in Nijkerk. De wedstrijd groep wordt hierdoor snel groter en het aantal judoka’s op toernooien groeit. De resultaten liegen er dan ook niet om.

Het was voor de dames vroeg op staan omdat de weging al om 8 uur begon. Hier mochten Elena Renes(14), Jeany Doornenkamp(14), Kealynn Granneman(10) en Cisca Walet(10) laten zien wat ze waard waren op de Tatami (judomat). Voor Jeany was dit het tweede grote toernooi waar ze aan mee deed en daar heeft ze zich goed staande weten te houden door net naast een podium plaats te eindigen. Elena is een ervaren judoka die niet snel onder de indruk is van de tegenstander en ze werd dan ook knap tweede. Kealynn en Cisca draaien nu voor het derde jaar mee in de wedstrijdgroep en weten zich steeds beter staande te houden in de zware poule waar ze vandaag in stonden, dit werd dan ook beloond met een mooie 3e plaats voor beide dames. 

In de middag mochten Jerrel Haak(14), Jayden van Drie(8), Nigel lantveld(29) en Tom Alfrink(10). Jerrel wist er een paar mooie partijen van te maken en door het verslaan van een Engelse judoka kwam er een verdiende 2de plaats uit. Tom mocht in zijn eerste wedstrijd van het jaar aan het werk en heeft hier laten zien wat hij waard was en heeft dit beloond zien worden met een 3de plaats. Als laatste mocht onze veteraan aan het werk, na 5 partijen heeft Nigel de 2de plaats veroverd. Hajo Schuurman bedankt voor het coachen en bijstaan van onze kanjers uit Nijkerk. Op naar het volgende Toernooi.